divendres, 15 de març del 2013

El taller dels bunyols!!!

Dijous 14 de març, tinguèrem un Taller de Bunyols al Centre Social a les 16:00h de la vesprada, on participàren més de 40 persones, majoritàriament dones, juntament amb alumnes de la nostra Escola d'Adults.

Les cuineres ben vestides, amb el seu barret i el seu davantal, van començar el taller repartint una còpia de la recepta que anaven a realitzar. A continuació, Pepica Bañuls i Trini Benavent, van començar a pastar. Per això, van anar dient al públic quins ingredients s'havien de posar i com s'havia de remoure. Mentrestant, el públic anava alçant-se i mirant com quedava la pasta. Una vegada vam tenir la pasta, la van deixar que es fera bona. Clar és, vam utilitzar una estufa per a que es fes abans! Mentrestant, es donaven alguns consells i preparàrem el xocolate allí mateix.

Quan la pasta ja estigué bona, vam aconsellar al públic que es llavara les mans, i que sota les ordres de Pepica i Trini, passaren per ensenyar-se a fer els bunyols amb les mans! Va participar tothom! Encara que eixiren alguns bunyols "Cegos" com deien les expertes...

Al remat ens vam eixir més de 250 bunyols que després ens menjarem entre tots acompanyats de xocolate. Un berenar molt típic d'aquesta època. També cal anomenar, que tenirem la presència de la Televisió Comarcal, cosa que per a les dones va ser una experiència nova. El reporter va gravar tota l'elaboració del procés del bunyol i els va realitzar després una entrevista a les cuineres.

Ací us deixem una mostra del que va ser el taller!!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada